Lever du av å selge tiden din?

 

Billings Pro for iOS, Mac OS og Watch OS – alltid sykronisert

 
For de fleste som utfører en tjeneste for andre, og krever betaling for dette, er det viktig å både få fakturert riktig og kunne dokumentere når det skjedde.

 

Konsulenttimer, bilkostnader, varesalg, utlegg, lag forhåndsdefinerte maler m.m.

 
Du husker kanskje et større oppdrag, som gikk over flere dager eller uker med en kunde? Avtalen var at dere skulle fakturere etterskuddsvis, etter medgått tid. Eller dere hadde blitt enige om en fastpris innenfor en gitt ramme, men at både kunden og du i ettertid ønsker å vite hvor mye tid oppdraget faktisk tok. Du hadde flere ansatte involvert, til ulike tider. Jeg tror du kjenner deg igjen? Har du 100% kontroll, eller tar det mye tid å få inn timelister? Hører du medarbeidere eller deg selv si «jeg må se på kalenderen min, og gå igjennom dette»? Du blir lovet timelister neste dag, men du må purre igjen. Du husker også at du hadde to møter med kunden, og var ute på en betalt befaring og en ubetalt oppføging. Du vet dette til sammen ble 12,5 timer, men klarer ikke å huske akkurat når du hadde 2 av disse. Kjenner du igjen problemstillingen?

  
Hadde det vært godt å være, om ikke i forkant så i hvertfall i sanntid med timer og kostnader? Ikke bare dine egne timer, dine medarbeideres også? Både fullførte og pågående timer, innkjøp og varesalg, utgifter som skal føres internt eller viderefaktureres kunde? Du har fakturaunderlaget klappet og klart, og kan vise til når og hvem som utførte jobben – ikke bare hvilken dato med helt ned på timer og minutter.

  
Det fins et utall mange timeføringsprogrammer og app’er der ute. Vi foretrekker helt klart Billings Pro, som fungerer med flere medarbeidere, holder prosjektene synkronisert mellom enheten dine og er ikke avhengig av at du til en hver tid har en internettforbindelse for å fungere.

  
Du kan lage maler (kalt «slips») for varer, tjenester og kostnader du har ofte – feks konsulenttimer, kilometer, parkering og bompenger. Disse kan du lett endre instillingene på etter at de er valgt, slik at et prosjekt som skal ha litt andre betingelser enkelt kan justeres til uten å lage nye maler eller sette opp egne «slips» for dette. Skal du ha honorar for påbegynt halvtime eller time? Kanskje ned til påbegynt kvarter? Ikke noe problem! Er det noen kunde som har bedre timepris en ordinært? Da kan du legge dette på kundekortet, og det blir automatisk tatt hensyn til dette når du begynner å timeføre.

   
 

Du kan ha differensiert moms, du kan hente inn standarden for de ulike land eller du kan skrive den i manuelt. Du kan selvsagt sette NOK som valuta, du har et stort utvalg maler, og om du ønsker det kan du benytte programmet til å fakturere og følge med på hvem som har betalt eller må purres. Selv benytter vi programmet til timeføring, og har endret en mal slik at utskriften heter «Fakturaunderlag» i steden for «Faktura». Denne kjøres ut som en PDF, og ved å fakturere i regnskapsprogrammet e-conomic har vi en enkel knapp å klikke på for å helte denne med fakturautkkjøringen.

   
  
Prøv Billings Pro gratis i 30 dager. Send en mail til post@rox.no for mer info og link til demolisens. Har du spørsmål kan du sende mail eller ringe oss på 90112282. Vi tilbyr vår kunnskap for å hjelpe deg med oppsett og å komme i gang. 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s