Nye ting i iOS10 neste uke

(Kilde: Macosrumors) Det har blitt spekulert i om Apples valg av det mørke temaet på sin  Worldwide Developers Conference website og WWDC app er et hin om at dette kommer som en innstilling i  iOS 10, og et nytt sett med bilder fra iHelpBR lar oss forestille oss hva et slikt tema/ innstilling kan se ut som.

dark.png

darkmodeconceptmail
En «system-wide dark mode» kan se spennende ut, og dette er hvordan det kan se ut i app’er  som Meldinger, Mail, Kontakter, Nyheter med mer. iHelpBR spekulerer i om en slik funksjon kanskje slås på automatisk når solen har gått ned, og gjør hele operativsystemet mørkt slik som i feks Kart app’en. Nå har man jo nattmodus, som gjør lyset varmere, men vi ser for oss at dette valget kan bli enda bedre.

darkmodeconceptmessages
Bildene viser en funksjon som utover Apples egne app’er og systemmenyer, også vil kunne støtte tredjeparts app-utviklere med en potensiell «dark mode API».

darkmodeconcept3dtouch
iHelpBR‘s kondeptbilder viser også delt skjerm for fleroppgaver og bilde i bilde, slik man kjenner fra de nye iPad’ene der man kan ha to app’er oppe samtidig i landskapsmodus. Noen brukere vil like dette, selv om Apple kanskje mener skjermene er for små, så dette er veldig spekulativt.

darkmodeconceptsplitscreen
OS X har hatt en «dark mode» siden 2014 med lanseingen av  OS X Yosemite, der man får en mørkere menylinje, dock og systemmenyer – og siden da vært en etterlengte theme i iOS. Det er viktig å påpeke at selv om Apple har en mørk bakgrunn på sine WWDC promote ringer, så fins det ingen konkrete beviser for at et «dark theme» vil komme, men det er mulig. Se også denne filmsnutten med ønskefunksjoner for iOS 10 lagd av MacStories.

iOS 10 kommer eller vises neste uke, sammen med OS X 10.12 og en ny versjon av watchOS og tvOS. Det er forventet at Apple vil vise det nye systemet under WWDC keynote eventet sitt, som holdes 13. juni kl 10:00 a.m. Pacific Time. Man forventer også at Apple umiddelbart vil gi utviklere betaversjoner av de nye systemene.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s